Forschung und Entwicklung

Neuigkeiten von HästSverige

RSS Error: A feed could not be found at `https://hastsverige.se/news-category/nyhet/`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Neues von der Schwedischen Universität für Agrarwissenschaften

  • Anna och Anders Carlsson på Skogsgård i Halland har utsetts till Sveriges betesmästare under Elmias lantbruksmässa. De prisas för sin effektiva betesstrategi för mjölkkor, slaktungnöt och får. Tävlingen är en del av EU-projektet Grazing4AgroEcology.
  • I dagens jordbrukspolitik hamnar målen om att minska utsläpp av växthusgaser ofta i konflikt med bevarande av biologisk mångfald. Användning av metanhämmande fodertillsatser kan dock vara ett sätt för jordbruket att möta både klimat- och naturvårdsmål. Enligt en ny studie från AgriFood Economics Centre kan metanutsläppen från nötkreaturs matsmältning då minskas med upp till 25 […]
  • Ulrika Åkerlund har nu börjat som ny koordinator för barn- och ungafrågor på SLU Tankesmedjan Movium. Moviums Beatrice Sundberg haffar henne i korridoren för att höra vilka frågor hon tycker det är viktigt att börja jobba med.
  • Bestånden av vilda fåglar, däggdjur, groddjur, reptiler och fiskararter har i snitt gått ned med 73 procent mellan 1970 och 2020, det visar WWFs Living Planet Report 2024. Men utvecklingen går att vända. Det menar SLU-forskaren Ulrik Ilstedt som arbetar i ett av världens största forskningsdrivna restaureringsprojekt av regnskog.
  • Att trädgrenar dör och börjar avge koldioxid har till stor del ignorerats i de modeller och fältmätningar som används för att uppskatta skogens kolflöden och kolförråd. En ny studie visar att detta leder till en överskattning av skogarnas långsiktiga potential för kollagring på upp till 17 procent, vilket kan leda till missvisande globala koldioxidbudgetar.